10.03.2020 | 18:05

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулося оцінювання результатів неформального навчання кухарів. Традиційно воно триває два дні: кухарі проходять тести та готують кваліфікаційні страви за технологічними картами. До їхніх послуг сучасна кухня навчально-виробничого комплексу та комфортабельний гуртожиток.

Популярність такого спрощеного формату підтвердження результатів неформального навчання кухарів у Рівненському ЦПТО постійно зростає, адже дозволяє оперативно реагувати на потреби роботодавців.

Марія Ткачук, направлена Маневицькою районною філією Волинського обласного центру зайнятості, підтвердила у Рівному свої кухарські вміння, відмінні знання теорії та отримала знакове свідоцтво державного зразка за професією «Кухар» за №100!

Свого часу жінка здобула професію різьбяра, проте мрія про професійне кухарство таки взяла верх. Відповідальна і чуйна мама виховує п’ятьох  дітей, отже, досвід роботи на кухні більш, аніж достатній! Відмінні комунікаційні якості волинянка виявила на посаді соціального працівника, коли працювала у військовій частині. І от нарешті буде працювати кухарем! Її страви – картопляний суп із куркою, деруни, пельмені, рибні биточки з рисом, сирна запіканка були виготовлені на високому професійному рівні.

Аліна Левчук з Волині навчалася у  Кривому Розі, побувала на заробітках за кордоном. Зважилася звернутися до служби зайнятості та відгукнулася на пропозицію підтвердити кваліфікацію кухаря. Жінка поділилася, що тепер буде працювати у військовій частині. Неодмінно військовослужбовцям сподобаються страви майстрині – картопляний суп із бобовими, тушкована риба з овочами, вареники з м’ясом, шніцель із картопляним пюре, налисники з сиром... У меню талановитої кухарки ще багато смаколиків, якими тішитиме вдячних відвідувачів!

Напередодні ще четверо робітниць із різних куточків України обрали професію кухаря,  впевнено підтвердили результати свого неформального навчання та отримали свідоцтва про професійну освіту державного зразка. Це  Наталія Стрелюк та Валентина Козачук із Волині, Оксана Мерва та Надія Давосир із Тернопільщини.  Усі претендентки успішно підтвердили результати свого самостійного навчання.

Традиційно, голова та члени державної кваліфікаційної комісії шеф-кухар Аліса ХагенбрухОлена Самолюк-Холодова та Лідія Терлецька (викладачі спецпредметів) дегустували, оцінювали роботу претендентів на навчальній кухні, давали настанови, ділилися досвідом та неодмінно дякували за обрану професію. Заступник директора Рівненського центру ПТО ДСЗ Руслана Бодренко привітала кухарів із офіційним визнанням, вручила свідоцтва державного зразка та побажала  вдячних клієнтів.

 Більш детально про підтвердження неформального навчання читайте на сайті: https://www.dcz.gov.ua/storinka/pidtverdzhennya-neformalnogo-navchannya