І це цілком реально! У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості оцінювання знань кухарів-практиків та підтвердження результатів неформального навчання триває два дні. День перший – підтвердження теоретичних знань у тестовому режимі, день другий – приготування страв відповідно до технологічної карти.
Щоразу досвідчені представники кваліфікаційної комісії уважно слідкують за відповідями претендентів, стежать за процесом на навчальній кухні, оцінюють презентацію страв та їх смакові якості.
І цього разу претендентки на звання кваліфікованих кухарів зуміли порадувати екзаменаторів, впоравшись із теорією та приготувавши якісні, а головне – смачні страви.
Людмила має освіту бухгалтера, але довгий час працювала кухарем у гімназії. Своє екзаменаційне меню представила супом із домашньою локшиною, рисовою кашею, смаженою в клярі рибою, оладками та дерунами, фаршированими м’ясом.
Валентина проходила навчання на виробничому комбінаті, вміє смачно готувати, тому планує працювати в шкільній їдальні. Дівчина відповідально ставиться до побудови професійної кар’єри – офіційно підтверджує кваліфікацію кухаря: «Готувати мені подобається, пропонуватиму смачні обіди дітям та піклуватимусь про їх здорове харчування». На розгляд комісії Валентина приготувала суп із бобами, картопляне пюре, тушковану з овочами рибу, печінку, тушковану в сметанному соусі та солодкий омлетом з варенням.
Голова кваліфікаційної комісії – шеф-кухар компанії «Кульбаба» – Аліса Хагенбрух та члени комісії задоволені результатами обох претенденток. Акуратність, дотримання рецептури, ретельна підготовка інгредієнтів, вдале поєднання продуктів, бездоганна подача та відповідальне ставлення до професії – ось головні критерії, що дозволили кухарям підтвердити кваліфікацію.
Довідково:
Починаючи з 2016 року, кваліфікацію кухаря в Рівненському ЦПТО підтвердили 85 осіб.
Більш детально про можливості підтвердження результатів неформального навчання за посиланням – http://catcut.net/vWUC