20.08.2018 | 14:41

17 серпня Одеська служба зайнятості завітала до Українського дитячого центру «Молода гвардія». В рамках тематичного дня «Таємниці чорноморських хвиль» дітям було пропоновано поринути у веселі пригоди світу професій.

“Ми живемо в чудовому місті, де є можливість не тільки відпочити, а й отримати нові враження та збагатитися новими знаннями.  Сьогодні ви станете учасниками пригод у світі професій. Для вас працівники служби зайнятості підготували творчі завдання, квести, зустрічі з представниками найцікавіших професій, можливість пройти тестування та багато іншого”, – зазначив під час відкриття свята директор Одеського обласного центру зайнятості Сергій Гаценко.

Фахівці Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і Морської пошуково-рятувальної служби провели для дітей майстер-клас "Безпечні чорноморські хвилі". Вони розповіли про правила поведінки на воді та навчили навичкам надання першої медичної допомоги. Інформація виявилась настільки цікавою, що навіть кореспонденти телеканалу “ГЛАС” не втрималися та приміряли на себе роль рятівників.

Особливостями своєї професії поділилися з дітьми  під час заходу «Містечко майстрів» запрошені представники Управління поліції охорони в Одеській області, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, Національної гвардії України, Вербувального центру ВМС, Одеського прикордонного загону, Одеського загону морської охорони та Управління патрульної поліції.

Та найбільш захопив школярів профінформаційний захід “Акваторія-квест”, який у цікавій ігровій формі познайомив дітей з актуальними професіями морської галузі. Школярі дізналися як багато різних спеціалістів цієї сфери задіяні як на морі, так і на суші.

За перше місце в квесті змагалися вісім команд. У результаті всі учасники гри отримали почесні дипломи та незабутні враження від свята.