18.01.2021 | 17:58

Якісне професійне навчання дорослих - це щоденна робота майстрів та викладачів центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Сьогодні в Рівненському центрі профтехосвіти побільшало кваліфікованих кондитерів, адже випускниці курсу склали державну підсумкову атестацію та отримали свідоцтва держзразка. 

Особливі, з причин карантину, умови навчання загартували слухачів  із Рівного, Рівненського та Здолбунівського районів. Майбутні кондитери на момент навчання вже мали чималий досвід виготовлення смаколиків, адже практично всі робили їх на замовлення знайомих, друзів, родичів. Проте кваліфікацію завжди мріяли здобути офіційно.

Марія Ющук - чи не найактивніша слухачка курсу. Жінка сміливо втілює цікаві ідеї та не пасує перед труднощами: її торти - справжні шедеври, які вже відомі серед замовників, як «багатоповерхівки».

Оксана Гарбарчук підготувала оригінальний торт-павутиння Естерхазі.

А ось популярний солодовий хліб від Наталії  Чернявської чудово смакує на сніданок та обід!

Валентина Бережняк представила знаменитий класичний німецький торт Шварцвальдський. Він – ніжний та легкий. Важливу роль відіграє його оформлення.

Традиційно, державна кваліфікаційна атестація в групах кондитерів Рівненського центру ПТО ДСЗ  відбувається у форматі яскравих та смачних презентацій кваліфікаційних виробів. Смакові якості  печива, тістечок, тортів, пирогів, десертів оцінюють члени державної кваліфікаційної комісії. На жаль, в умовах карантинних обмежень, ця подія нині обмежилась онлайн-іспитом. Слухачі перед комісією складали тест-атестацію, відповідаючи на теоретичні питання, а свої вироби вони презентували напередодні під час виробничого навчання і практики.

За підсумками навчального процесу та атестації  всі випускниці отримали свідоцтва державного зразка, підтвердивши 3-й кваліфікаційний розряд за професією «Кондитер».

Ми сподіваємось, що  як тільки закінчаться карантинні обмеження та почнуть працювати наповну кав’ярні, кондитерські цехи та спеціалізовані майстерні,  наші кваліфіковані кондитери стануть гордістю своїх роботодавців.